Na Sněmu starostů jsme představili velmi důležitý materiál. Jsou to Zásady pro spolupráci s investory na rozvoji veřejné infrastruktury. Díky těmto zásadám dokážeme mnohem lépe zajistit komplexní výstavbu na novém území. Investoři se tak přímo budou podílet budování potřebné občanské vybavenosti a zajištění veřejných služeb.

Jedná se o logický krok v naší strategii. Poté, co byla zřízena Kancelář architekta města garantující tvarosloví výstavby a veřejného prostoru, přichází na řadu spolupráce s investory. Nechceme, aby vznikaly stovky bytů bez živého parteru, služeb, dostupné zdravotní péče, škol, parků a parkovacích míst. Jsem proto rád, že jsme zahájili proces umožňující být dalším městem, které se rozhodlo skrze zásady spolupráce s investory pro zodpovědný a promyšlený přístup k rozvoji města.

Podobné zásady fungují již v například v Říčanech, Mnichově Hradišti, Břeclavi nebo v několika městských částech Prahy. Nedávno byly schváleny v Jihlavě a aktuálně se připravují v Liberci, Karviné, Olomouci a na dalších místech včetně hlavního města Prahy.

Bližší info přímo v dokumentu:

Brno Zásady pro spolupráci s investory web