Dvacet pět metrů, díky kterým se výrazně zlepší sportovní zázemí v našem městě. Řeč je o dvacetipětimetrovém bazénu, který se letos začal stavět Za Lužánkami. Doplní tak současný plavecký stadion, kde je padesátimetrový bazén. Až se v roce 2023 dostaví, bude Brno jediné město v Česku, které bude mít prostory vhodné pro velké mezinárodní soutěže v plavání.

K dvacetpětce jsme navíc přidali ještě stavbu menšího šestnácti metrového bazénu. Ten bude sloužit hlavně školní výuce. Celý areál využijí hlavně plavci, školy a i hráči vodního póla nebo aquabely. V těsné blízkosti plánujeme také v budoucnu vybudovat aquapark.

Tento rok byl ale také ve v duchu posledních příprav na výstavby několika velkých sportovišť, které zahájíme v roce 2022. Nedá mi to proto, abych nezmínil, co nás teď čeká.

Stavět se začne atletická hala u Kampusu, kde bude sportovat veřejnost, studenti i profesionální sportovci. Třípatrová hala nabídne zázemí pro školní výuku i náročné tréninky. Navíc tu bude prostor pro 2200 diváků. Hala se otevře už v roce 2023.

Ve stejném roce bude hotový i Tréninkový areál Vodova. Ten se stane centrem halových a zejména míčových sportů. Těší se na něj hlavně naši reprezentanti v basketbalu.

Příští rok se také začne pracovat na nové in-line dráze. Kromě ní vznikne Za Anthroposem v Pisárkách i horolezecká stěna. Na její přípravě spolupracujeme s týmem olympionika Adama Ondry. Celý sportovně-rekreační areál se dostaví už v roce 2024. In-line dráhu využijí k tréninku také rychlobruslaři. V budoucnu by se tak areál v Pisárkách mohl skvěle doplňovat s multifunkčním sportovištěm za Lužánkami, kde by měla být plnohodnotná rychlobruslařská dráha. Už v roce 2022 budeme mít hotový projekt.

No a přípravné stavební práce už teď probíhají u multifunkční haly. Stavba se plně rozběhne právě v příštím roce a měla by se dokončit v roce 2024. Hala se bude moci proměnit na několik sportovišť. V pátek se tu může hrát zápas v hokeji a o víkendu mezinárodní turnaj v basketu.

Postupně v Brně nabízíme stále kvalitnější a modernější zázemí pro amatérské i profesionální sportovce. A dobrá zpráva je, že se v nejbližších letech máme na co těšit. 

Vizualizace: STAREZ-SPORT